ИНТЕРНЕТ МАРКЕТИНГ АКАДЕМИЈА – EC COUNCIL

Интернет Маркетинг Академијата е сертифицирана по интернационалната програма на EC Council и ќе ви овозможи многу практично и теоретско знаење. Опфаќа широк дијапазон на теми кои што се движат од базични до напредни.

Знаења и аналитичките способности кои што ќе ги развиете со оваа академија ќе можете ги примените кога ќе се вратите на вашето работно место или за да го обезбедите своето ново работно место.

Академијата за кратко време ќе ви овозможи да бидете во тек со сите најнови случувања во полето на дигиталниот маркетинг

Слушателите добиваат официјални материјали од реномираниот бренд EC Council. 

 • За кого е наменета?

За сите оние со претприемачки дух, сите оние кои сакаат да се движат напред во својата работа, сите оние кои сакаат да останат во чекор со своите корисници/клиенти/потрошувачи/купивачи, сите кои работат во маркетинг, комуникации, односи со јавност или грижа за корисници, сите кои сакаат да научат како да размислуваат во ерата на дигиталниот маркетинг, сите кои сакаат да се надоградуваат во областа на интернет маркетинг.

Иако интернетот е се поприсутен во маркетинг програмите на компаниите, тоа само по себе не значи и дека успехот е загарантиран само со присутноста. Напротив, задачата на Маркетинг Професионалците е да најдат начин маркетинг целите на компанијата успешно да ги пласираат до својата публика со користење на електронски средства. 

Целта на оваа обука е слушателот да се запознае со посебниот начин на размислување на клиентите кои се појавуваар на интернет. Правилниот пристап кон клиентите преку Интернет Алатки денес игра клучна улога во успехот на компанијата.

 • Предавач

Дарко Булдиоски е основач на маркетинг агенцијата „NewMedia“ програмски директор на „AllWeb“ конференција за дигитален маркетинг. Тој е предавач на академијата за дигитален маркетинг на Cleaw View BTC и активен во полето на маркетинг едукација повеќе од 10 години. Има огормно искуство во полето на дигитална комуникација и развој на стратегии за социјални медиуми за голем број интернационални и локални брендови.

 • Содржина:

Вовед во е-бизнис и е-трговија

 • Вовед во интернет маркетинг и интернет бизнис
 • Разбирање на e-бизнис и e-трговија
 • Еволуција и класификација на е-трговија
 • Интернет маркетинг и неговите бенефити
 • Политики за е-трговија и интрнет маркетинг

Генерирање лидови и нивно конвертирање во бизнис

 • Што е Lead генерација?
 • Начини да генерирате Leads (потенцијални клиенти)
 • Што е Lead Funnel?         
 • Како да ги негуваме лидовите?
 • Supply Chain Management (SCM)
 • Оддржување врски со потрошувачите

Градење сајт за е-трговија

 • Што треба да се земе во предвид  пред  да се постави е-commerce вебсајт
 • Клучни елементи на добар e-commerce вебсајт
 • Чекори за креирање на е-commerce вебсајт
 • Највообичаени грешки во градење на e-commerce вебсајт

Веб аналитика

 • Вовед во веб аналитика
 • Мeтоди за прибирање на податоци
 • Процеси и алатки за веб анализа
 • Google Аnalytics
 • Анализа на публика
 • Преглед на содржина и конверзии
 • Најдобри практики за веб анализа

SEO и зголемување на сообраќај на сајт

 • Како функционира рекламирањето на пребарувачи
 • Вовед во SEO(Search Engine Optimization)
 • SEO процес и алатки
 • SEO поврат на инвестиција (ROI)
 • SEO најдобра практика
 • Зголемување на сообраќајот на вебсајт

Email Маркетинг

 • Типови на Email маркетинг
 • Најчести грешки во Email маректинг
 • Email маркетинг менаџмент
 • Email маркетинг стратегиско планирање
 • Email менаџирање со кампањи
 • Чекори во организирање  Еmail камапања:
 • Дизајнирање на Еmail Template
 • Градење на листи
 • Еmail Testing
 • Закажување и праќање
 • Email анализа
  • Autoresponders
  • Email маректинг алатки

Маркетинг на Социјални медиуми

 • Маркетинг на социјални медиуми
 • Facebook маркетинг
 • Facebook маркетинг алатки
 • Twitter маркетинг
 • Twitter маркетигн алатки
 • Linkedin маркетинг
 • Linkedin маркетинг алатки
 • Do’s and Don’ts

Блогирање

 • Разбирање на терминологијата
 • Корпоративно Блогирање
 • Пишување содржина за блогови
 • Најдобрите практики за Блогови

Бенефити:

Слушателите добиваат официјални книги од реномираниот бренд EC Council. Интернет Маркетинг Академијата претставува официјално признат светски тренинг. Слушателите добиваат официјални книги од реномираниот бренд EC Council. Академијата ве подготвува за испитот за титулата Certified Digital Marketer (C|DM)

Certified Digital Marketer (C|DM)

Форма за пријавување за обуки

v