АКАДЕМИЈА ЗА ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

Меѓународно сертифицирана академија според Certified Digital Marketer (CDM) програмата на IIB Council

Програмата Certified Digital Marketer (CDM) креирана од страна на IIB Council е сеопфатен, научно базиран, практичен пристап на обука и сертификација, специјално прилагоден за оние кои се стремат да ги применат најновите практики и техники за дигитален маркетинг и Growth Hacking на корпоративно и претприемачко ниво.

Certified Digital Marketer (C|DM)

 

Со Академијата за дигитален маркетинг ви ја претставуваме најновата интернационална Certified Digital Marketer (CDM) програма надоградена според последните светски трендови од страна на институтот IIB Council кој е дел од меѓународниот совет за електронска трговија која обезбедува сертификација во секторот на e-бизнис и технологија EC Council.


 • Претворете го вашето претпријатие во прилагодливо, дигитално претпријате кое е способно да одговори на барањата на индустријата и деловните цели со најновите технолошки трендови.
 • Работете дигитален маркетинг и изградете целосно портфолио преку стекнување на конкурентна предност на конкурентниот пазар на вработување.
 • Претворете ја секоја бизнис идеја во реалност користејќи ги најновите технологии за дигитален маркетинг достапни во денешно време. Охрабрете го претпримеачкиот дух во себе.
 • Учете од локален експерт за дигитален маркетинг

За нашите Универзитетски партнери, имаме дизајнирано комплетна академска наставна програма за CDM што се совпаѓа со онаа што се користи на најпрестижните универзитети во светот!„  - изјавија креаторите на програмата од IIB Council


Предавач:

Дарко Булдиоски е основач на маркетинг агенцијата „NewMedia“ програмски директор на „AllWeb“ конференција за дигитален маркетинг. Тој е предавач на академијата за дигитален маркетинг на Cleaw View BTC и активен во полето на маркетинг едукација повеќе од 10 години. Има огормно искуство во полето на дигитална комуникација и развој на стратегии за социјални медиуми за голем број интернационални и локални брендови.


Програма на IIB Council e конципирана низ:

 • Tеорија и пракса за да бидеме сигурни дека слушателите целосно ги разбираат концептите за дигитален маркетинг во текот на курсот.
 • Дополнителни ресурси кои вклучуваат статии и видеа проследени со дискусии за секое поглавје.
 • Квизови со цел тестирање на знаењето на учениците.
 • Неделни проекти (ново!): Ние веруваме дека најдобриот начин за учење е преку примена на наученото. Затоа вклучивме неделни проекти кои ќе ги натераат учесниците да применуваат сè што ќе научат.

Следуваат детали за содржината на секое поглавје со цел за да се согледа што е тоа што го прави (C|DM) најсеопфатен практичен курс достапен на светскиот пазар денес.

Поглавје 1: Основи на Growth Hacking

 • Традиционален VS дигитален маркетинг
 • Inbound vs. Outbound Marketing
 • Growth Hacking Principles

Поглавје 2: Маркетинг стратегија

 • Маркетинг стратегија 2.0 и зошто е важна во денешната дигитална ера
 • Анализа на конкуренцијата
 • Дефинирање на User Personas
 • Избор на канали на комуникација
 • Дефинирање на маркетинг цели
 • Основни принципи на брендирање
 • Основи на буџетирање на дигитални кампањи

Поглавје 3: Генерирање на лидови и контент (content) маркетинг

 • Кога и зошто се користи контент маркетнг
 • Различни форми на контент маркетинг
 • Што е Lead генерација
 • Начини на генерирање лидови (Leads) со потенцијални клиенти
 • Мерење на ефикасноста на контент маркетинг
 • Како да го развиете календарот на контент маркетинг
 • Градење на e-commerce вебсајт и блог користејќи WordPress

Поглавје 4: Развој на вебсајт и дизајн

 • Како фунцкионира вебсајт/интернет
 • Процесот на UX дизајн
 • 7 Дизајн принципи за креирање вебсајт
 • Како да ги ангажирање вистинските програмери и дизајнери?

Поглавје 5: Инсталација и подесување на Google Analytics и GTM

 • Вовед во веб аналитика
 • Мeтоди за прибирање на податоци
 • Како да се интегрираат WordPress и GTM со Google Analytics
 • Процеси и алатки за веб анализа
 • Анализа на публика
 • Преглед на содржина и конверзии
 • Најдобри практики за веб анализа

Поглавје 6: SEO и зголемување на сообраќај на сајт

 • SEO и неговите бенефити
 • SEO процес и алатки
 • SEO поврат на инвестиција
 • Анализа и оптимизација на текстуални и не-текстуални HTML елементи.
 • Мерење на ефикасноста на оптимизација 

Поглавје 7: Google рекламирање

 • Запознавање и бенефити од Google AdWords платформата за рекламирање
 • Како функционира системот на рангирање на рекламите (Quality score)
 • Видови на реклами – текстуални, банери, линк до продукт, линк за повик
 • Како да ги изберете вистинските клучни зборови – Google Keywords Planer
 • Како да ги евалуирате и оптимизирате своите кампањи

Поглавје 8: Маркетинг на Социјални медиуми

 • Истражување на ефектите од новиот Facebook алгоритам
 • Преднoсти на маркетинг на социјални медиуми
 • Тактики за да ја развивате вашата Facebook страница - органски
 • Работа со инфлуенсери
 • Употреба на Hashtags во платформи за социјални медиуми
 • Анализа, евалуација и оптимизација на ефикасноста на социјалните медиумски канали

Поглавје 9: Видео маркетинг

 • Развивање на Youtube маркетинг стратегија
 • Согледување на различни видови на видеа што може да се инкорпорираат за вашот бизнис
 • Градење и равој на Youtube публика

Поглајве 10: Бенефити од Email маркетинг

 • Согледување на бенефити од email маркетинг
 • Чекори во организирање Еmail камапања
 • Дизајнирање на Еmail Template
 • Градење на листи
 • Еmail Testing
 • Закажување и праќање
 • Email анализа
 • Autoresponders
 • Email маректинг алатки

Поглавје 11: Мобилен маркетинг

 • Како да пристапите на вашиот мобилен вебсајт преку тестирање на корисници
 • Како да се анализира и подобри времето за вчитување на вашиот мобилен вебсајт
 • Важноста на локалната оптимизација за мобилниот маркетинг

 Академијата ве подготвува за испитот за титулата Certified Digital Marketer (C|DM)

 • Цена: 500 евра

 Clear View бизнис тренинг центар e партнер на  EC Council за Македонија, оваа програма е официјална и интернационално призната.

EC Council е една од најголемите светски организации за обука и сертификација на сајбер-безбедност низ целиот свет. Функционира во повеќе од 145 земји, и над 300.000 професионалци се сертифицирале преку EC Council вклучувајќи ги  U.S. Army, the FBI, Microsoft, IBM, and the United Nations.

 

 

Форма за пријавување за обуки

v