Обуки за личен развој

Обуки за менаџери и амбициозни поединци кои сакаат да напредуваат во својата кариера

Обуки за компаниски развој

Обуки наменети за унапредување на Вашиот тим од менаџери и вработени.“

Edit

Катерина Златановска - Попова, HR менаџер во Божиновски часовници и накит

HR Academy

Како HR менаџер во средна компанија имав одлична прилика да ги утврдам и надградам своите активности и работење низ предавањата на професионалните тренери кои, секој во својата специјалност, внесоа посебен печат и енергија на секој модул одделно. Понудените алатки, вежби, примери и споделените идеи како од предавачите така и од учесниците најдоа примена во мојата секојдневна работа и ми помогнаа во мојот професионален и личен развој. Извонредната атмосфера и трајните пријателства со дел од предавачите и учесниците кои продолжија и по завршување на академија се исклучителната додадена вредност на целокупната инвестиција HR Academy

Ана Трпеска - ​Frontwisegroup

HR Academy

„Академијата за мене беше исклучително корисно и забавно искуство. Часовите поминати со групата и менторите, кои имаат долгогодишно практично искуство во Човечки Ресурси, се незаменлива додадена вредност која беше комбинација на теорија и пракса. Неколку месеци по завршувањето на Академијата ја сменив мојата професија и во моментов го работам она што го сакав, Човечки Ресурси. Секојдневно се навраќам на работите кои ги учевме и искуството кое го стекнав, тоа ми дава одлична поддршка за да можам самоуверено да ги извршувам моите работни задачи и предизвици. Одговорно ја препорачувам Академијата на сите оние кои сакаат да започнат со кариера или да се преквалификуваат во нова.“

Марија Tрпковска - Човечки ресурси во Рептил маркети

HR Academy

Академијата за човечки ресурси е предизвик и искутво кое ќе ви подари многу успешни моменти за вашата кариера. Убава средина со извонредни колеги кои го даваат својот максимум. Како и можноста да се слуша од искусни професионалци кои несебично го делат своето знаење во оваа област, и нивната достапност во секое време за консултации е за пофалба . Со знаењето и искуството стекнато за време на Академијата ќе бидете чекор понапред во остварување на вашите цели.Со задоволоство ја препорачувам.

Tоме Нединковски - FrontwiseGroup Talent Acquisit

HR Academy

За амбициозни млади луѓе кои се наоѓаат на почетокот на својата кариера и сакаат на навлезат во светот на HR, ја препорачувам Clear View Aкадемијата за менаџмент за човечки ресурси. Моите придобивки од академијата се јасно видливи, практично и со добивањето на мојата работа како Консултант за Регрутација уште пред завршувањето на обуката. Се стекнав со 100% применливи и практични знаења кои ме подготвија за успешно справување со реалните предизвици на работното место, каде продолжив да се развивам и специјализирам во оваа област. Зошто ја препорачувам академијата: -Искусни предавачи и ментори со над 10 – годишно искуство во областа; -Овозможува учење преку работа на реални проблеми; -Современа литература и одлична теоретска подготовка; -Размена на знаења и искуства со останатите слушатели во групите; -Градење на професионална мрежа на контакти.

Катерина Стојановска-Human Resources at Van Hool Macedoina

HR Academy

Константното учење е минималниот влог за успех во секое поле од животот, особено во кариерата на младите луѓе чии компетенции и достигнувања претставуваат основни навигатори на глобалниот напредок. Еден од најдобрите облици на такво учење е оној кој што обединува интеракција, практичен пренос на знаење, учесници кои што делат исти амбиции и врвни професионалци како нивни ментори, и токму такво уникатно искуство овозможува оваа Академијата за Управување со Човечки Ресурси. Како учесник, стекнав знаење кое значително ја зголеми вредноста на мојата кариера, развив мрежа на колеги и соработници која е суштествена за секојдневната динамика на оваа професија, запознав предавачи кои ми станаа инспирација со цело свое животно дело, и најважно од се’, стекнав прекрасни пријатели. Времето поминато со оваа Академија е одлична инвестиција и искрено ја препорачувам!

Сања Трпеска

HR Academy

Инвестицијата во професионален развој е секогаш најдобрата одлука што можеме да ја направиме! Мојата најдобра одлука беше HR Академијата на “Clear View BTC” која ми овозможи надградба, отворање на нови видици, размена и пренесување на искуства со колегите, стекнување на вештини за соочување со предизвиците во работењето во Човечки Ресурси. Преку поддршката и постојаната комуникација со предавачите, експерти во своето работење во Човечки Ресурси денес, стекнатото знаење е практично и применливо. Вработените - најголемата вредност во една организација преку различни процеси и методи може правилно да се менаџираат. Кога организацијата се грижи за своите вработени достигнува успех, поттикнува учество во градењето на компетентноста и брендот и постигнување на стратешките цели. Начини како се регрутираат и привлекуваат кадри, успешно да се постави вистинскиот човек на вистинското работно место, да се измери работниот учинок, градење на свесност за своите законски права, се само дел од програмата на HR Aкадемијата. Изберете ја најдобрата HR Aкадемија и станете идните HR професионалци.

Маја Керамитчиева Human Recources and Recruitment at Soucico

HR Academy

ткога започнав да студирам психологија, покрај областа личен развој, Човечки Ресурси беше полето во кое сакав да продолжам да се развивам. Неможејки да најдам соодветно формално образование во државата кое ќе ми ги понуди потребните и современи практични знаења и вештини, информирајки се за академијата заклучив дека ова ќе биде правилниот чекор во надоградба на моето образование, што се покажа како 100% вистинска претпоставка. Можноста да се слуша од искусни професионалци и да се синергизираат искуствата на самите слушатели покрај тоа што беше корисно, претставуваше потхранување на желбата да се реализирам во оваа професија. Веќе девет месеци активно работам како Човечки Ресурси при што во сите работни предизвици стекнатите знаења од академијата ми се од голема помош, а можноста да се консултирам со предавачите во секое време е уште еден доказ за несебичната поддршка при пренесување на „занаетот“.

Гоце Михајлоски - Човечки ресурси во СЗВ Центар за возила

HR Academy

Искуствата стекнати на HR академијата со задоволство ги споделувам со другите. Веќе четири години работам во областа на човечки ресурси, но посетувањето на оваа академија ми отвори една нова димензија, еден нов начин на размислување за она што претставува есенцијата на менаџирањето со човечките ресурси. Академијата нуди исклучителна можност да учите од предавачи кои пренесуваат знаење и нудат решенија базирани на големо практично искуство. Секој од учесниците допринесува за создавање на една прексрасна позитивна енергија на самите предавања. Моја искрена препорака е да бидете дел од HR Академијата на Clear View.“

Викторија Бондиќова Програмска асистентка во Subve

HR Academy

Академијата за менаџмент на човечки ресурси за мене беше од непроценливо значење поради фактот што ги пополнува празнините на формалното образовние, односно креира можност за примена на знаење, усвојување нови практични вештини во оваа дејност и увид во работата во реални организации. Како огромен бенефит од авантурата да се биде учесничка на Академијата е комуникацијата со нашите алтруистични предавачки кои несебично ги нудеа сите потребни информации, го пренесуваа долгогодишното искуство и имаа одговор на сите мои прашања и се достапни во секое време. Атмосферата на следење на модулите не наликуваше на стандардното “учење во клупа”, туку учењето провејува низ уживање преку секојдневните разговори со сите учесници/учеснички, размена на контакти и заедничко решавање на проблеми. Токму поради ова, едвај чекав да дојде “HR викендот” за да дознаам нешто ново во оваа област!

Сања Трифуновска

HR Academy

“Академијата за управување и развој на човечки ресурси на Clear View BTC е позитивно искуство кое придонесе за напредокот на моето животно патешествие и ми помогна да учам и совладам значајни професионални и животни лекции. Се одлучив за Академијата со отворен ум за надградба на постоечкото знаење,стекнување на нови знаења и да стапам во контакт со професионалци од оваа фела кои ќе имаат придонес во мојот професионален развој.Денес, совесно тврдам дека моите очекувања се исполнија,односно позитивно се надминаа моите очекувања и задоволна сум од интерактивната размена на искуства и размислувања преку отворена и несебична комуникација на предавачите и слушателите. Предавачите се неприкосновени професионалци во својата област. Искуството и знаењето кое го пренесоа се од непроценлива вредност. Задоволна сум од изборот на теми,обемот на информации,особено ентузијазмот, пристапот и нивната теориска поткованост од различни теми и области. Преку интерактивно споделување на искуства и размислување се доаѓа до потребните информации . Стекнав практични знаења кои можат да ми послужат сега и во иднина. Јас како учесник од генерацијата 2016/17 се поврзав во мрежа на професионалци во својата област ,пред се прекрасни личности кои ќе ми помогнат да се надоградам професионално ,но и на личен план.

Илија Левов - alent consultant, Frontwise Group

HR Academy

Можеби најдобрата инвестиција за самиот себе ја направив со почнување на HR академијата во ClearView. Како вработен во финансиска институција подолго време посакував да направам некаква промена и да почнам нешто ново, но никогаш немав идеа што е тоа што треба да почнам. Преку онлајн реклама дознав за академијата и веднаш знаев дека е нешто вредно да се истражи. Благодарение на тоа, добив шанса да направам промена на работното место, каде што од првиот ден ме направија да се чувствувам како да сум дел од организацијата подолго време. Така, јас мојот професионален ангажман го продолжувам во Томато Талент, која е старт-ап компанија за регрутација на кадар за брзо растечки компании од областа на технологијата. Промените во животот се добри, особено кога одат во посакуваниот правец.

Светот на дивелоперите за HR менаџери / HR во IT

Супер обука. Супер обучувач. Многу важни теми отворени на дискусија. Ни требаат поголем број на вакви (целно) насочени средби од било кој тип!

Светот на дивелоперите за HR менаџери / HR во IT

Треба да постојат повеќе видови настани за да HR ги разбере IT и IT да ги разбере HR

Светот на дивелоперите за HR менаџери / HR во IT

Добра прилика за проширување на нетворкингот и прибирање на нови информации за детали од работењето, преку споредување на свое искуство

Тековни настани и обуки

Распоред на обуки и настани

ПОВЕЌЕ